torstai 7. helmikuuta 2013

Se on loma ny

Nyt on sitten kaikki kokeet suht kunnialla suoritettu, ja ensimmäinen lukukausi ohi :D Tänään oli vikat kokeet, ja tästä eteenpäin on suunnilleen kahden kuukauden kevätloma. Suuntaan huomenna ensin kohti Kiotoa, jossa yövyn yhden yön, ja lauantaiaamuna lennän Kansain lentokentältä kohti Pekingiä. Jänskättää kyllä appivanhempien tapaaminen... Vietetään siis tosiaan Liangin kanssa Kiinassa about viisi viikkoa, josta ekat pari viikkoa ilmeisesti ollaan Pekingissä sen vanhempien luona, minkä jälkeen matkataan Shanghaihin ja johonkin sen lähistöllä olevaan pienempään paikkaan.

Tällä viikolla oli viisi koetta, joista kolme osui tähän päivään. Lisäksi piti palauttaa kirjoitelma sanontakurssille, pituus suunnilleen kolme sivua ja tietysti japaniksi. Kirjoitin sitten alkoholiin liittyvistä sanonnoista Japanissa ja Suomessa, ja annoin taas varmaan tosi hyvän kuvan Suomesta... "Ei tippa tapa, ja ämpäriin ei huku", jne. Japanin yhteiskunta ja koulutus-kurssin 3000 merkin esseen dedis olisi vasta 14.2, mutta kerrankin sain sen jo hyvissä ajoin tehtyä. Ei tarvitse sitten Kiinassa sen kanssa tuskailla. Kirjoitin englannin opetuksesta Japanissa, ihan kiinnostava aihe. Lopputuloksesta en kyllä ole niinkään varma, mutta kyllä se ainakin sen 3000 merkin yli meni.

Vitostason sanastokurssin antia... Onneksi on sekin nyt tältä erää hoidettu.
Kuulemma saan ensi lukukautena siirtyä vitostasolle, kunhan vaan läpäisin nyt nelostason kokeet. No eiköhän ne läpi mennyt, lol. Kiva kyllä, ettei tarvitse enää mennä nille nelostason kursseille nuokkumaan... Olin siis opiskellut jo suurimman osan niillä käydyistä asioista, ja kun opettajakin vielä oli tylsä, niin eihän siellä hereillä meinannut pysyä. Ensi lukukaudesta tulee kyllä sitten haastavampi, kun pitäisi oikeasti alkaa tekemään jotakin sen tutkimusraportin eteen ja pitää jotain esitelmiäkin siitä. Äh, olisinpa tavallinen vaihto-opiskelija... Vaikka toisaalta kyllähän mulle aina Japanin valtion rahat kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti