tiistai 31. heinäkuuta 2012

はじめまして

Maaliskuun alusta alkanut tuskainen odotus tuli vihdoin päätökseen viime viikolla, kun sain tietää Japanin opetusministeriön armollisesti valinneen minut Japanese Studies Scholarsip-apurahan saajaksi. Apuraha on siis tarkoitettu japanin kieltä ja kulttuuria yliopistossa pääaineena opiskeleville, ja sisältää lukukausimaksut, lennot ja kuukausittaisen stipendin. Sen saadakseen pitää ensin osallistua japanin kielen kokeeseen ja haastatteluun paikallisessa suurlähetystössä, ja suurlähetystö sitten valitsee Japanin opetusministeriölle suositeltavat. Koe oli tosiaan maaliskuun alussa, mutta lopulliset tulokset valinnasta tulivat vasta nyt heinäkuun lopussa. Japanin byrokratia <3

Olin alun perin ajatellut haluavani Tokioon, ja kaikki hakupapereihin kirjoittamani kolme toiveyliopistoa sijaitsivatkin siellä, mutta kappas vain, minut päätettiinkin sijoittaa Hiroshiman yliopistoon. Noh, olin kyllä jo alkanutkin ajatella, että ehkä pienempi paikka voisikin olla kiva, mutta kyllä nyt vähän jänskättää lähteä yksin kauas yliopistokavereista, jotka ovat sijoittuneet pohjoisemmaksi. Lisäksi Hiroshiman yliopisto ei edes sijaitse itse Hiroshiman kaupungissa, vaan jossain Higashi-Hiroshiman alueella, joka lukemani mukaan muistuttaa hiljaista amerikkalaislähiötä. Mutta eipä siinä mitään, aina käy niin kuin käy, ja ainakin tulee ehkä sitten vähän opiskeltuakin biletyksen sijaan. Koska mähän siis olen varsinainen bilehile. Not.

Ai niin, ehkä sitä voisi näin ekaan blogitekstiin vähän kertoa itsestään? Olen tosiaan tällainen haahuilijahumanisti Helsingin yliopistosta, enkä vieläkään tiedä mitä minusta tulee isona. Lähdin opiskelemaan japania, koska en vielä lukion ja välivuodenkaan jälkeen oikein tiennyt, mitä sitä elämällään tekisi, ja Japani sattui kiinnostamaan, nimim. ernu90. Olen käynyt Japanissa kaksi kertaa, lähinnä Tokiossa, mutta Osakassa ja Kiotossakin kävin visiitillä. Tykkään cosplaysta, ja olen tähän mennessä neljä asua väkertänyt, vaikka kässän lopetinkin jo nelosluokalla (täältä löytyy World Cosplay-profiilini). Harrastan myös karatea, mutta sen aloitin jo ennen kuin olin kiinnostunut Japanista muuten. Japanissa olisi kyllä kiva liittyä vaikka yliopiston karateseuraan, jos se onnistuu eikä ne ole liian kilpailuhenkisiä.

Tässäpäs tämä aloitus, pari kuukautta enää ja sitten kirjoittelenkin jo Japanista!

7 kommenttia:

 1. Musta on tullu japaninvaihto-oppilaiden blogien addikti, joten pakko seuraa o/
  ja pakkoa sanoa, et eikö joku vois jo paljastaa mulle salaisuuden miten pääsee läpi itä-aasia tutkimuksen pääsykokeesta?? :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh tervetuloa vaan seuraamaan, toivottavasti tulee jotain mielenkiintoista kirjoiteltavaa sitten Japanissa :3
   Mua varmaan auttoi pääsykokeissa, että olen hyvä oppimaan ulkoa asioita (ja unohtamaan ne heti kokeen jälkeen...). Olen siis tosi avulias enkä osaa sanoa muuta, kuin että lukemalla tarpeeksi siitä pääsee läpi ^^" Toinen pääsykoekirja kyllä on vaihtunut sen jälkeen kuin pääsin sisään.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Heips!
  Pakko jättää kommentti, koska olen itse lähdössä samaisella stipendillä Osakan yliopistoon, eikähän sitä voinut olla tervehtimättä stipendikollegaa! :D

  Loin myös jonkinlaisen journalin Livejournaliin Osakassa opiskeluni ajaksi (osakaadventures.livejournal.com, mitään siellä vielä ei ole mutta anyways. Ehkä sinne piakkoin jotain tulee, kunhan alkaisi tajuamaan, että ihan pian olisi tarkoitus lähteä, heh!), joten sitä saa seurailla, jos vain kiinnostaa! Itse kun ajattelin pistää blogisi kirjanmerkkeihini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heips vaan ^^ Oletkos sä siis se Vaasasta kokeeseen tullut? Oli kyllä tosi jees kun tänä vuonna ton stipendin sai kaikki kolme Suomesta suositeltua :D

   Alankin seuraamaan tota sun livejournalia, toivottavasti saat kirjoiteltua sinne. Kiinnostaa toki muidenkin stipendiaattien seikkailut ;) Osaka on varmaan kiva paikka olla vaihdossa, itsehän lähden jonnekin Hiroshiman landelle, lol. Kokemus sekin.

   Poista
 4. Jeps, just se. :D Ja joo, ihan mahtavaa että kaikki kolme suositeltua pääsee lähtemään! ^^

  Joo enköhän minä sitä päiviteltyä saa, kaverit on ainakin vannottaneet, että sitten kans päivität sitä! :D Hahah, Hiroshima on varmasti myös viihtyisä paikka, ja jos vain aikaa löytyy, se on kyllä yksi paikka, jossa haluaisin ehdottomasti käydä!

  Tiedätkö muuten minne päin Japania kolmas meistä suomalaisista on menossa? Minä kun alunperin tiesin vain, että meitä kolme hyväksyttiin, mutta en ole kuullut mitään, minne päin kukakin on menossa, ja milloin ihmisillä lennot ovat, heh. Ja nyt sitten löysin sun blogisi, ja huomasin, että oot menossa Hiroshimaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan käymään Hiroshimassa ;) Itse en ole koskaan ennen siellä ollut, mutta nyt sitten tulee siihenkin paikkaan tutustuttua.

   Tunnen sen kolmannenkin stipendiaatin (mun senpai yliopistolta), mutta en ole häntä nähnyt sitten kevään. Kuuleman mukaan jonnekin päin Tokiota olisi menossa, mutta 100% varma en ole.

   Poista