tiistai 7. elokuuta 2012

Onks nyt jo elokuu?

Sain suurlähetystöltä sähköpostin, jossa kerrottiin orientaation kaikille MEXT-apurahalla Japaniin lähteville olevan 19.9, ja siellä saamme sitten lentoliput, tietoa käytännön asioista sekä viisumiasiat hoidettua. Opinnot Hiroshiman yliopistossahan mulla pitäisi alkaa 1.10, eli lento on siis luultavasti syyskuun lopussa, mutta tarkkaa päivää en vielä tiedä. On kyllä ihanaa, kun ei tarvitse stressata Certificate of Eligiblitystä tai lentolippujen hinnoista yms. ja suurlähetystöstä vastaillaan tyhmiin kysymyksiini nopeasti.

Olen yrittänyt tutustua Hiroshiman yliopiston nikkenseille (eli siis MEXT Japanese Studies Scholarship-apurahan saajille) tarkoitettuun opintosuunnitelmaan, ja hieman jännittää se, että japanin taitojen pitäisi olla vähintään JLPT-kokeen 2-tasolla. Olen nyt opiskellut yliopistossa japania kaksi vuotta, mutta koska oli opintoja jo ennestään muualta, mun annettiin käydä Japani 1- ja Japani 2-kurssit samaan aikaan ekana opiskeluvuotena, mikä tosin ei enää olisi mahdollista tiukentuneiden säännösten takia. Viime lukuvuotena siirryinkin siis Japani 3-kurssille, jossa käsiteltiin intermediate-tasoista kielioppia ja opeteltiin paaaljon lisää kanjeja (nyt niitä pitäisi osata kirjoittaa kai jotain 900?). Taitojeni pitäisi siis kyllä periaatteessa olla tarpeeksi korkealla, mutta vähän epäilyttää miten kesän opiskelemattomuus on mahtanut vaikuttaa. En siis ole jaksanut tehdä kesälomalla mitään japanin opiskeluun liittyvää, ja japaninkielinen Harry Potterkin lojuu kirjoituspöydälläni melkein avaamattomana. Ah ja nikkenseiden pitää myös tehdä joku research paper japaniksi... Ottaen huomioon mun ihan tavallisten suomen/englanninkielistenkin yliopistoesseiden tason, voisin sanoa että jännää on luvassa.

Mun piti myös lähettää sähköpostia Hiroshiman yliopistolle asumiseen ja opiskeluun liittyen, ja sain tiedon, että mulle on varattu jo paikka International housesta :D Se maksaa vain 8600 jeniä kuussa, mihin kyllä tulee kai sitten kaasu-, vesi- ja internetmaksut päälle, mutta on kuitenkin japanin mittapuulla ns. sikahalpa. 13,3 neliön tulevassa luksusasunnossani pitäisi olla kaikki tarpeellinen, jopa oma vessa ja suihku. Lyhyt matka yliopistolle on myös asia, joka kuulostaa kovin hienolta ja ihmeelliseltä näin Vantaalla asuvalle.

Ai niin mutta tän kirjoituksen varsinainen tarkoitushan oli saada listattua ylös hoidettavia asioita... No eli siis.
-Rokotukset on (a- ja b-hepatiitti, polion sekä jäykkäkouristuksen uusiminen sekä varmuuden vuoksi japanin aivokuume).
-Matkavakuutus pitäisi kai hommata...
-Passikuvia pitäisi ottaa ja viisumipaperit täyttää sekä lähettää suurlähetystölle ennen orientaatiota.
-Kelalle käymään mars. Päätin nostaa opintotukea ja asumislisää stipendin päälle ensi lukuvuonna, koska mulla pitäisi olla tukikuukausia ihan riittävässä määrin jäljellä.
-Muuntaja on hommaamatta, kuin myös lisää meikkejä, sukkiksia yms.

Ja varmaan on vielä paljon muuta, mitä en nyt muista -____-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti