keskiviikko 15. elokuuta 2012

To-do list continues

Nyt iski ahdistus. Liikaa hoidettavia asioita ja liian vähän energiaa kuusipäiväisen työviikon aikana.

Tajusin tarvitsevani opintotuen muutosilmoitusta varten laitokseltani todistuksen siitä, että saan sisällytettyä Japanissa opiskelemani kurssit Helsingin yliopiston tutkintooni ja lähetin aiheesta sähköpostia laitoskansliaan. No okei, kuulemma onnistuu, mutta samalla sain tietää, että munhan pitäisikin tehdä vielä opintosuunnitelma ennen lähtöä ja hyväksyttää se laitoksella >___< Eissaatana. Tutustuin opintosuunnitelmien tekoon jo viime syksynä, kun osallistuin Helsingin yliopiston Japanin kahdenvälisten vaihtopaikkojen hakuun. Se oli hankalaa jo silloin, vaikka opinto-oppaat löytyivätkin aika hyvin netistä, mutta eihän Hiroshiman yliopiston sivuilta sellaista tietenkään löydy. Sehän olisi jo liian helppoa. Opintosuunnitelman hyväksyttämiseen tuo myös oman lisäjännityksensä se, mahtaako arvon professorimme olla tavoitettavissa...

En vaan yhtään jaksaisi nyt näitä käytännön asioita. Verotoimistollekin pitäisi tehdä ilmoitus apurahasta, vaikkei siitä onneksi käsittääkseni tarvitsekaan maksaa veroja. Lisäksi Kelalta pitäisi kysellä sen saamisen vaikutusta opintotukeen, mielestäni kyllä menee vielä tulorajojen alle. Joku Kelan lomake, jonka nimeä en enää muista pitäisi myös täyttää netissä. Onneksi äiti sentään hoiti mun vakuutusasiat <3 En edes ollut tajunnut sen maksaneen mulle tapaturma- ja matkustajavakuutusta jo kauan... Se kysyikin, että mistäs mä oikein luulin mun matkustajavakuutuksen tulleen -___-" Nyt siis äiti irtisanoi ne ja vaihtoi johonkin Pohjolan Easy-pakettiin, johon kuuluu myös kotivakuutus mutta tulee silti jotenkin halvemmaksi.

Ainakin sain sentään iPhonen taas takaisin, oli aika orpo olo ilman sitä. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka tosta vekottimesta niin tykkäänkin, niin en silti kyllä suosittele sen hankkimista. Se nimittäin hajosi mulla vähän päälle vuoden käytön jälkeen (alkoi sammuilla itsekseen eikä lopulta enää käynnistynyt lainkaan), mutta vaikka takuun ilmeisesti piti vielä olla voimassa, ei siitä ollut hyötyä koska huolto totesi laitteessa "kosteusvaurion". Aika jännä. Ne kosteusindikaattorit ilmeisesti laukeaa aika helposti esimerkiksi jos vaikka puhelin on lenkillä taskussa ja siihen tulee hikeä, eli käytännössä aika varovainen saa puhelimen kanssa olla jos haluaa pitää takuun voimassa. Tehdaskorjatun puhelimen hinnaksi tuli 293 euroa, aikamoista kusetusta sanon ma.


3 kommenttia:

 1. Usooo, olisko munki pitäny joku opintosuunnitelma rykäistä. :D No en rykäissy, lähdin vaan. Vai liittyyks se vaan noihin opintotukijuttuihin? Ku ite en oo tukia viime aikoina nostellu. No joka tapauksessa odotan innolla näiden kaiken maailman hautajaiskurssieni hyväksilukemiskamppailua, yyy-yyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaus saamastani sähköpostista: "Opintosuunnitelma täytyy ehdottomasti hyväksyttää ENNEN vaihtoon lähtemistä." Et luulisin että ei liity vain opintotukijuttuihin -____- Mutta en mä nyt usko että ne voi tollasen takia olla sun opintoja hyväksilukemattakaan, koska mistäs ton nyt olisi tiennyt.

   Opintosuunnitelmat </3

   Poista
 2. Toivotan onnea arvon professorimme etsintöihin. Sillä on jännä tapa olla vastaamatta maileihin, olen kuullut ;O

  nimm. trauma89

  VastaaPoista