maanantai 10. syyskuuta 2012

20 päivää lähtöön

Asd mokoma opintosuunnitelma ei yllättäen oikein ota valmistuakseen... Nyt Hiroshiman yliopiston sivuille on jopa ilmestynyt lista niiden Japanese Language and Culture Programin tarjoamasta opetuksesta, eli siis kielikurssit. En kuitenkaan tiedä vielä mille tasolle päädyn, vaan sen päättää sitten 5.10 pidettävä japanin kielen tasokoe, joten kurssien valitseminen etukäteen on hieman hankalaa. Lisäksi kieleen liittyvien kurssien lisäksi minun pitäisi kyllä suorittaa muitakin opintoja, mutta niitä taas ei ole missään listattu. Tärkein osa vaihto-opintojani on se jonkinlainen loppuraportti, mutta en tiedä minkä pituinen sen pitää olla ja kuinkakohan moneksi opintopisteeksi se sitten muuntuisikaan.

Ahdistuksissani lähetin aiheesta sähköpostia Hiroshiman yliopiston International centeriin, jonne olin aiemminkin ollut yhteydessä majoituksesta sun muusta. Sieltä oli vastaillut oikein mukavan tuntuinen nainen, jolle kirjoitin englanniksi, koska se oli enemmän mukavuusalueellani kuin japanin vääntäminen sähköpostimuotoon. Tällä kertaa viestini kuitenkin välitettiin tulevalle academic advisorilleni Tamura-senseille, joka kirjoitti japaniksi ja Selitti Asiat kohteliaasti ja avualiaasti, mutta silti opintosuunnitelman teossa pahemmin auttamatta. Kuulemma opintojeni tarkoituksena ei ole kerätä normaaleita opintopisteitä vaan tehdä omaa tutkimustyötäni, jonka pohjalta sitten teen sen tutkimusraportin... Maria the researcher, jep. Noh mutta ainakin kuulemma periaatteessa pitäisi olla mahdollista aloittaa siellä kiinan opiskelu, jos kurssin opettaja on myöntyväinen. Sama periaate on siis muillakin yliopiston normaaleilla kursseilla. Jaa elikkäs mitäs sitä opintosuunnitelmaan sitten etukäteen laittaisi? >__< No onhan tässä vielä kolmisen viikkoa aikaa.

Hiroshiman yliopisto on muuten jakanut japanin kielen opetuksensa viiteen eri tasoon, joista 1 on matalin ja 5 siis korkein. Nikkenseiden kuuluisi sijoittua 4- tai 5-tasolle, mutta Tamura-sensei ystävällisesti muistutti, että jotkut harvat päätyvät myös kolmostasolle eli がんばって下さい (work hard? nimim. selkeästi kääntäjäainesta). Kiitti vihjeestä, Tamura-sensei -___-"

P.S. Hiroshiman yliopiston karatekerholla on treenit viisi kertaa viikossa >___< Joo ei. Melkein harkitsen golfkerhoon liittymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti