lauantai 16. maaliskuuta 2013

杭州

Matkalaukku alkaa olla aika lailla pakattuna, ja huomenna sitten suuntaan takaisin Japaniin. Sitä ennen voisin kuitenkin vielä kirjoittaa Liangin ja mun etelänmatkan loppuosasta eli neljän yön visiitistä Hangzhou-nimiseen kaupunkiin Shanghaista noin 180 kilometriä lounaaseen.

Hangzhou on kiinalaisten keskuudessa suosittu matkakohde, sillä se sijaitsee Xihu-nimisen kauniin järven rannalla, ja sen alueella on monia historiallisesti merkittäviä paikkoja. Xihu onkin myös sisällytetty UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.

Hangzhoussa on hyvä pyöränvuokrausjärjestelmä, joten vuokrasimme Liangin kanssa pyörät ja poljimme ensimmäisenä päivänä järven ympäri. Järven ympäristössä sijaitsee kymmenen kohdetta (Ten scenes of Xihu/西湖十景), jotka ovat erityisen tunnettuja kauneudestaan, ja jokaisella on neljän kiinalaisen merkin mittainen nimi. Ne löytyvät Wikipediasta aiheesta kiinnostuneille. Riippuu tosin osin vuodenajasta, mitkä niistä voi nähdä (esim. Remnant Snow on the Bridge in Winter ei keväällä enää näy), mutta kävimme kuitenkin parissa. 

Iloinen turisti pandahatussaan.
Lämpötila Hangzhoussa oli kuumimmillaan 31 astetta, ja mukanani ei tietenkään ollut kuin talvivaatteita... Mutta sainpas vihdoin kauan himoitsemani pandahatun :'D

Toisena päivänä vierailimme Lingyin-temppelialueella, jossa polttelimme suitsukkeita hyvän onnen takaamiseksi erinäisissä asioissa.Pyörämatka Lingyiniin oli suht pitkä ja hyvin lämmin, joten illalla ei enää pahemmin jaksanut kuin syödä (vaihteeksi). Pyöräily Hangzhoussa ansaitsee muuten vielä erityismaininnan jännitysmomentistaan, sillä Kiinassa ei pahemmin liikennesäännöistä piitata, eivätkä autot todellakaan anna tilaa pyöräilijöille tai jalankulkijoille. Kiinalaisten asenne tuntuu muutenkin olevan aika lailla "minäminä ensin", joten pyöräillessä sai kyllä miettiä, että onkohan se matkavakuutus voimassa Kiinassakin... Tosin alkujännityksen mentyä ohi omaksuin paikallisen "perkele väistäkää"-asenteen, ja Liangin mukaan sulauduinkin jo vaaleita hiuksiani lukuun ottamatta massaan. 

Viimeisenä kokonaisena päivänämme Hangzhoussa tapasimme aamupäivällä Liangin vanhempien Pekingin yliopistossa samaan aikaan opiskelleen tuttavan, joka opettaa Hangzhoun teknillisessä yliopistossa ja on lisäksi kuulemma joku iso kiho Kiinan hallinnossa. Päivällä olikin niin kuuma, että jäin hotelliin löhöämään Liangin kiertäessä museoita.

Hangzhoussa oli lähinnä kiinalaisia turisteja eikä niinkään ulkomaalaisia, joten sain osakseni tavallistakin enemmän tuijotusta (ja kiinalaiset ovat yleensäkin tuijotuksessaan hyvin avoimia, kännykkäkamerakuviinkin olen "päässyt"). Voin kuitenkin suositella Hangzhouta matkakohteena, ja erityisesti pyörien vuokrausta (tosin kiinantaito taitaa olla ainakin kaupungin pyöriä vuokratessa tarpeen, niin kuin niin monessa muussakin asiassa Kiinassa).

No niin, siinäpä matkakertomusta, nyt sitten viemään postikortteja postiin ja halimaan miestä vielä kun pystyy ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti