perjantai 22. maaliskuuta 2013

ただいま

Palasin takaisin Japaniin viime maanantaina, ja kaikki näyttää aika samalta kuin lähtiessänikin, ilma vain on lämmennyt ja muuttunut kovin keväiseksi. Kirsikankukkapuutkin ovat jo vissiin aloittaneet kukkimisensa. Yli puolet on nyt vaihtoajasta mennyt, nopeasti aika kuluu loppujen lopuksi. Vielä pitäisi kyllä se toinen lukukausi tsempata ennen kuin koittaa aika palata takaisin kotosuomeen.

Kävin eilen antamassa kuukausittaisen allekirjoituksen stipendin saamista varten ja pyysin samalla edellisen lukukauden arvosanani. Täällä arvosana-asteikko menee näin:
S 100-90
A 89-80
B 79-70
C 69-60
D 59-0
Hämmästyksekseni todistuksessani komeili kahdeksan S:ää ja yksi A... Etenkin ihmettelen, miten suomalaisten ja japanilaisten alkoholinkäyttöilmauksiin liittyvä esseeni ansaitsi mulle S:n hyougen-kurssista o__O Nyt kyllä harmittaa vähän, että feilasin vitostason kuuntelukurssin loppukokeen, koska siitä tuli se yksi A rikkomaan nättiä suoraani.

Ensi lukukaudella siirryn sitten tosiaan vitostasolle, ja lisäksi ajattelin ottaa ainakin jonkun normikurssin Japanin kulttuuriin tai talouteen liittyen. Lisäksi haluaisin ottaa kiinan peruskurssin, mutta en ole ihan varma onnistuuko se. Menen keskustelemaan aiheesta kiinankurssien vastuuhenkilöiden kanssa 9.4. 

Tärkeintähän mulla olisi tässä vaihtohommassa kyllä se "tutkimus"... Äh. Siis eihän sen tutkimusraportin tarvitse olla kuin se kymmenisen sivua, eli aika perusesseen pituus yliopistossa, mutta japaniksi kuitenkin, ja siitä pitää myös pitää esitelmä ja raportoida edistymisestään kuukausittain. Ensi kuussa olisi joku väliesitelmä tiedossa, oi onnea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti