perjantai 12. huhtikuuta 2013

你好!

Nyt on jo ensimmäinen kouluviikko ohi, joten voisin vaikka kirjoittaa kevätlukukauden kursseistani. Valinnanvaraa ei nikkenseille täällä pahemmin ole, nyt vitostasolle siirryttyäni tarjolla on jopa kahdeksan kurssia. Niistäkään en yhtä halunnut ottaa, koska syyslukukaudella totesin sen varsin turhaksi. Olisin kyllä voinut osallistua normaaleillekin kursseille japsiopiskelijoiden kanssa, mutta en saada mitään arvosanaa tai suoritusmerkintää. Aika typerää musta. Kateeksi käy, kun muissa yliopistoissa vaihto-opiskelevilla kavereilla on kymmenittäin tai jopa sadoittain eri kursseja valittavina.

Kaikesta huolimatta yritin kyllä etsiä joitakin mielenkiintoisia Japaniin liittyviä kursseja kulttuurientutkimuslaitokselta, mutta tietenkin kaikki yhtään kiinnostavat olivat päällekkäin niiden vähäisten japaninkurssieni kanssa. No ei sitten. Kiinan alkeiskurssille kuitenkin sain itseni tungettua, ja vaikka en opintopisteitä siitä saakaan, niin on kuitenkin kiva oppia edes vähän kiinaa ennen häitä ^^;; Lisäksi toinen opettajista on ihan mahtava, ja luokkatoveritkin vaikuttavat mukavilta.

Joten tässäpä kurssilistani (osa on samoja kuin syksylläkin, mutta tietenkin eri sisältö):

Advanced Japanese (Listening) A

Advanced Japanese (Lexical) A

Advanced Japanese (Analysis) A

Advanced Japanese (Cinema) A

Japanese Society and Culture A

Academic Writing A

Specific Study of Japanese Language and Culture II

Basic Chinese I

Kaikkia muita kursseja paitsi kiinaa on kerran viikossa 1,5 tuntia (kiinaa on kahdesti viikossa). Specific Study-kurssi on syyslukukauden tapaan vaihtelevia erikoisluentoja ja opintoretkiä vain meille nikkenseille.

Loppuun vielä aiheeseen kovasti liittyviä kirsikkapuukuvia, kaikkihan niistä tykkää. Nyt ovat kirsikankukat kyllä jo kovasti varisemassa pois, kohtahan se on jo kesä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti