sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tutkimusraportti etenee

On ollut taas vähän hiljaiseloa blogin puolella, kun eipä täällä ole mitään kovin ihmeellistä tapahtunut. Perjantaina oli 研修レポート構成発表, eli lyhyt esitys tutkimusraportin tulevasta rakenteesta ja tavoitteista muille tämän ohjelman opiskelijoille sekä parille opettajalle. Odotin ihan seisoen luokan edessä pidettävää Power Pointilla höystettyä kunnon esitelmää, mutta loppujen lopuksi kymmenen minuutin kestovaatimus laski viiteen minuuttiin (että jää kysymyksillekin aikaa), ja "esitelmän" sai pitää istuen pöydän ääressä ja suht rennosti. Ei olisi siis taas tarvinnut turhia jännittää.

Oma esitykseni meni ihan suht hyvin, vaikka melkeinpä suoraan paperista sen luinkin. Olin vastuuopettajani avustuksella saanut raporttini rakenteen ihan kappaleita myöten paperille, ja siinä suhteessa pidemmällä kuin muut, jotka kertoivat suurpiirteisemmin tavoitteistaan ja tutkimusmetodeistaan. En saanut tutkimusaiheestani mitään kritiikkiä, enemmänkin kehuja. Nyt onkin taas enemmän itseluottamusta oikeasti selvitä tästä vaihto-ohjelmasta kunnialla, itse raportin kirjoittamisen kun ei pitäisi olla älyttömän vaikeaa, kun se on jo hyvin suunniteltu.

Kohta onkin jo vappu, vaikka täällähän sitä ei huomaa niin kuin Helsingissä, jossa kadut täyttyvät pian humalaisesta haalarikansasta. Itselleni vappu merkitsee tänä vuonna kuitenkin lähinnä sitä, että on jo toukokuu ja lähestyn hetki hetkeltä kotiinpaluuta. Enää nelisen kuukautta kunnes saan taas nukkua mieheni kainalossa ;;____;;<3 Ikävä on kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti