keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kuuman kostean minä tunsin Mombasan

Terveisiä tropiikista! Eli tämän viikon alussa alkoi 梅雨 eli sadekausi, joka ilmeisesti kestää jonnekin heinäkuun alkuun asti. Ehdin ennen tätä jo valittaa kuinka on niin pirun kuuma (26 asteen paikkeilla, mutta porottava aurinko tuntui vielä kuumemmalta), mutta nyt olo muuttuikin sitten entistä tukalammaksi kosteuden astuessa mukaan peliin. Olotilaa kuvaa parhaiten sana nihkeä.

Viime viikonloppuna sää oli onneksi vielä selkeä, ja hyvä niin, sillä kävin lauantaina golfkierroksella :D Joo eli siis en aiemmin ole maininnut täällä, mutta aiempi läppä muuttui todeksi, kun liityin tämän lukukauden alussa Hiroshiman yliopiston golfkerhoon. Viime lukukaudellahan kävin jonkun aikaa kalligrafiakerhossa, mutta se ei ollut ihan mun juttu, joten päädyin vaihtamaan kerhoa. On helpompi liittyä kerhoon, kun tietää jo valmiiksi, mistä kyseisessä harrastuksessa on kyse, ja golfista mulla nyt on useamman vuoden kokemus, vaikka viime vuosina en olekaan enää ollut kovin aktiivinen harrastaja. Olin kuitenkin viime kesänkin golfkentällä töissä caddiemasterinä, heh.

Golfkerhon jäsenet ovat kaikki tosi mukavia, tosin siellä on mun lisäksi ainoastaan yksi tyttö. Ilmeisesti golfin imago on täällä vielä vähän naisille vieras. Ovathan Suomessakin harrastajat kokemuksieni mukaan miespainotteisia, mutta naisiakin näkee aika paljon. Noh, kuitenkin kuten sanoin, niin kaikki ovat tosi kivoja, ja treenit ovat sujuneet hyvin. Olen käynyt nyt vain kerran viikossa (laiska kun olen), mutta ehkä jotain kehitystäkin on lyönnissä tapahtunut. Tärkeintä kuitenkin mulle on japanin puhuminen, ja sitä onkin tullut ihan kivasti tehtyä, etenkin kun treenien jälkeen ollaan yleensä käyty yhdessä syömässä.

Lauantain golfkierros sujui myös ihan hyvin, oman pelini taso nyt oli tuttuun tapaan vaihtelevaa, kun ei ole hirveästi tullut harjoiteltua, mutta kokemuksena se oli kiinnostava. Ja tein jopa pari par:iakin, jos se nyt kenellekään kertoo mitään. Hankaluuksia aiheutti hieman matkojen mittaaminen jaardeissa (oltiinpas sitä niin jenkkiläisiä että) ja draiverin puuttuminen, mutta kokonaisuudessaan jäi hyvä fiilis. Se golfkenttä ja klubirakennus olivat muuten aika hulppeita, ja japanilaiseen malliin niillä oli tyyliin työntekijä kiillottamassa mailat kierroksen jälkeen. Meillä oli myös käytössä golfautot, tokaa kertaa elämässäni sellaisella ajelin. Siinä helteessä ja vuoristomaisemissa olin kyllä ihan kiitollinen asiasta, etenkin koska kuulemma Japanissa ei käytetä perässä vedettäviä kärryjä, vaan kannetaan bägi ihan itse selässä, ellei ole autoa käytössä.Kuvasta ei niin hyvin huomaa, mutta korkeuserot olivat suuret.

Ehkä en ryhdy nyt täällä blogissa selittämään sen yksityiskohtaisemmin golfista, etenkään kun sääntöjen eroavaisuudet Suomessa ja Japanissa yms. eivät ehkä kovin montaa kiinnostaisi ^^;; Viikonloppuna oli golfin lisäksi muutenkin paljon ohjelmaa, perjantaina kävin Matenrou Operan keikalla Hiroshimassa ja sunnuntaina home stay-perheen tyttärien koulussa koulufestivaaleilla. En kuitenkaan taida tunkea tähän niistäkin pitkää selitystä, mutta sen verran voisin mainita, että oli hauska kokea aiemmin j-dramoissa näkemäni koulufestarit, ja kauhutalossakin tuli käytyä :D Koulu oli yksityinen katolilainen tyttökoulu, heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti