lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuu!

Oho nyt on jo joulukuu ja pari kuukautta täällä Japanissa kulunut! Blogia ei ole tullut hirveästi päivitettyä, kun ei ole ollut oikein insipistä kirjoittamiseen, mutta katsotaan jos saisin nyt jotain tekstiä aikaiseksi.

Meillä nikkenseillä on täällä homestay-ohjelma, jossa siis jokainen saa oman "hostperheen", joiden kanssa viettää välillä aikaa ja tutustua japanilaiseen perhe-elämään. Omaan perheeseeni kuuluu vanhemmat ja 16- ja 13-vuotiaat tyttäret. He ovat oikein mukavia, mutta hieman kiireisiä nyt tämän loppuvuoden. Saimme kuitenkin tapaamisen sovittua viime lauantaille ja söimme yhdessä lounasta heidän luonaan Hiroshimassa. Sain itse valmistaa okonomiyakia, tosin en kyllä luonnollisesti ollut läheskään yhtä taitava kuin perheen äiti, joka on siis kotiäitinä perinteiseen japanilaiseen tapaan. Perheen isä taas työskentelee viikot Fukuyamassa ja on siis kotona vain viikonloppuisin. Heidän kotinsa oli vähän aikaa sitten rakennettu ja japanilaisittain erittäin tilava, kuin myös erittäin siisti ja viihtyisä.

Jännitin tapaamista tapani mukaan aika paljon etukäteen, mutta ihan turhaan, oli nimittäin todella mukavaa, ja juttelin paljon kaikesta perheen kanssa. Etenkin äiti ja 16-vuotias tytär Misa olivat tosi puheliaita ja keksivät kaikkea juteltavaa. Okonomiyaki oli myös hyvää, mutta olin vähän hidas sen syömisessä, koska puikkotekniikkani kaipaa ilmeisesti hieman vielä treenausta. Kannatti kyllä ottaa paljon tuliaisia mukaan Suomesta, koska perhe vaikutti tykkäävän kovasti mun Muumi- ja Marimekkosälästä.

Oli siis kivaa, mutta tämän vuoden puolella en enää ehdi perhettä tapaamaan, koska ensi viikonloppuna lähden Sapporoon ja sitä seuraavana tänne saapuvat vanhempani ja Liang ^___^ Lasken jo päiviä.

Lounaalla en kehdannut ottaa kuvia, mutta eilisellä opintoretkellä Miyajimaan otin niitä senkin edestä, eli laitanpas niitä tähän lopuksi.
Kesyjä peuroja :3


Paras ruska-aika meni harmi kyllä suunnilleen viikko sitten, mutta oli joissain puissa yhä lehtiä.


Pingviinejä akvaariotalossa (vai mikä 水族館 on suomeksi? fail)

1 kommentti:

  1. Kiva että se homestay sitten ei ollutkaan mikään jäätävä kokemus. Mäkin oisin hakenut yhteen, joka järjestetään Okinawalla, mutta ilmeisesti se on jo täynnä. Pöh ><

    Ja kieltämättä tuntuu oudolta kutsua paikkaa, jossa on pingviinejä akvaarioksi, mutta kun ei se mikään eläintarhakaan ole niin... :D

    VastaaPoista