maanantai 15. lokakuuta 2012

Maanantai

Vihdoin sain netin huoneeseeni ヽ(*⌒∇⌒*)ノ Nyt voin taas sulkeutua rauhassa huoneeseeni dataamaan. Eiku siis.

No mutta, eipä tänne muuten oikein uutta kuulu, mutta ajattelin tässä päivittää kuitenkin japaninläksyjen sijaan. Välttelyorientaationi on selvästi yhä voimissaan. Ei sillä, että meille mitään kovin vaativia läksyjä olisi vielä tullut... Ne nelostason japaninkurssit vaikuttaa suhteellisen helpoilta, vitostasossa on kyllä jo sitten enemmän haastetta mutta siksi tykkäänkin niistä enemmän. Etenkin Tamura-sensein sanastokurssi on mulle tosi hyödyllinen, koska siellä opetellaan sanoja ja ilmauksia, joihin ei koskaan Helsingin yliopistossa oikein perehdytty. Tänään alkoi myös edistyneen tason kuuntelukurssi, jossa kuunnellaan japanilaista radiodraamaa, kiva kurssi sekin. Joillain tunneilla luokat ovat tosin ihan tupaten täynnä, joten pitää mennä aina aika ajoissa, että pääsisi hyvälle paikalle. Mulla on ollut lapsesta asti hieman alentunut kuulo, joten en halua istua kovin takana. 

Kävin myös lauantaina Hiroshiman yliopiston kalligrafiakerhon tapaamisessa. Toki oli hieman noloa, kun muut olivat harrastaneet sitä monta vuotta ja olivat tosi taitavia, mutta oli siellä onneksi yksi toinenkin ensikertalainen. Olisi kuitenkin kiva oppia vähän kyseistä taiteenlajia, ja ehkä jopa saada lisää kavereitakin täällä, joten enköhän mene uudestaan taas keskiviikkona (tapaamisia on siis keskiviikkoisin ja lauantaisin). Porukka vaikutti mukavalta siellä, vaikka varmaan pitivätkin mua aika ujona, kun en oikein kehdannut avata suutani niin paljon kuin olisin halunnut. Kuitenkin oli heti pakko korjata, kun joku luuli mua ruotsalaiseksi. Kuulemma olen myös tosi kaunis, heh. On se kiva kun Japanissa tulee heti lisää kauneuskertoimia. En ole kyllä oikeasti ihan näin blondi, tosin oikeasta hiusteni väristä mulla ei ole varmaa tietoa, yläasteelta asti kun olen niitä värjännyt. Täällä Japanissa on piakkoin edessä ensimmäinen hiusteni itse värjääminen ever, koska en uskalla mennä kampaajalle tuhoamaan hiuksiani japsien hiusväriaineilla. Aasialaisten hiukset on nimittäin aika erilaista ja vahvempaa tekoa kuin meillä länkkäreillä (kihlattunikin hiukset muistuttavat mielestäni lähinnä hevosenharjaa), eikä sellaista ihan kevyellä kamalla värjätä.

No kylläpäs menin taas hienoa aasinsiltaa pitkin kalligrafiakerhosta hiusten värjäämiseen. Seuraavaksi siirryn kertomaan, että sain varattua majapaikat mun perheelle, kun ne tulee tänne jouluksi :D Ei muuten ollut ihan helppoa järjestää majoitus kahdeksanhenkiselle poppoolle, jotka vielä viipyy eri ajan täällä. Mun vanhemmat ja kihlattu tulee tänne ensimmäisinä 15.12, ja ollaan ensin viikko Hiroshimassa kun mulla on vielä koulua, ja sitten kun siskot ja toisen siskon perhe saapuvat 22.12, siirrytään Osakan kautta Kiotoon, Tokioon ja Hakoneen (onsen!) ja sieltä vielä Kiotoon ja lopulta takaisin Osakaan. Odotan jo innolla! Vähän tosin jänskättää se Hakone, koska mulla on tatuointi niskassa ja nilkassa, eikä kuumiin lähteisiin yleensä pääse, jos on tatuointeja (perinteisesti Japanissa tatuointeja on vain paikallisen mafian jäsenillä) >__< En kuitenkaan vaikuta ehkä olemukseltani kovin yakuzamaiselta, joten toivottavasti niitä ei haittaa. Siskolla on myös ihan pieni tatuointi olkapäässä, mutta se on aika helppo peittää jos on tarpeen.

Laitan loppuun taas kuvia tekstiseinän vastapainoksi ^^;;


(Huono) kuva yliopistoltani. Kampusalue on tosi iso, mutta en ole hirveästi siellä vielä saanut kuvailtua. Ehkä koska rakennukset eivät ole erityisen viehättäviä...
Puistoilua

Allekirjoittanut hieman instagramoituna
コイ


4 kommenttia:

 1. Tatuonnit ei yleensä haittaa jos on länsimaalainen, tai näin oon ainakin kuullut. Meillä ei ainakaan ollut ongelmia päästä onseniin, vaikka joukossa olikin kaksi tatuoitua henkilöä ^^

  Tuntuu kyl kieltämättä et tää tukka ja vaalea iho saa aikaan aika paljon huomiota, tässä pari päivää sitten meidän dormin manager rupesi yhtäkkiä vaan hipelöimään mun tukkaa ("Oho, onpa vaalea!") kun istuin odottamassa kaveriani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin olen kuullut niin, ja uskon ettei mua nyt sieltä ulos heitetä kun tullaan vielä isolla joukolla länkkäriperheen kanssa.

   Mun hiuksia ei ole kukaan vielä räpelöinyt, enkä oikeastaan kovin montaa kertaa ole kommentteja ulkonäöstäni kuullut. Tietty nyt kampuksen melkein ainoana blondina erottuu hyvin joukosta, mutta nää opiskelijat täällä piilottaa tuijotuksensa suht hyvin ^^"

   Poista
 2. Joo toi kauniiksi kehuminen ja ihonvärin ja hiusten ihastelu on kyllä aika huvittavaa, koska tietää kuitenkin olevansa kohtuu keskiverto suomalainen pallinaama. :D Mut tekee ihan hyvää itsetunnolle, kun tuntee muuten ittensä valtavaksi näitten pienten ja sirojen aasialaisten keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tää ihan kiva itsetuntobuusti on :D Saa nähdä miten sitä sitten vuoden kuluttua taas sopeutuu keskivertouteen. Ja sä nyt et valtava kyllä ole muuten kuin ehkä pituutes puolesta ;)

   Poista